8 april 2020

Wethouder Herselman op stap met kleuters

Hoe een bal kan rollen weet wethouder Jon Herselman wel, maar de reactie die zijn brief aan de kleuters van juf Marlinde heeft ontketend had hij niet verwacht.

Hij begon zijn brief met: ‘Lieve kleuters van juf Marlinde, lang geleden was ik net zo oud als jullie’. De wethouder legt uit dat hij als kind altijd buiten speelde en erg van voetballen hield. “Gamen kon toen nog niet en we hadden ook geen iPad. Ik ben nu 51 en houd nog steeds van voetballen. Helaas kan dat nu eventjes niet. Dat vind ik erg jammer. Als we het coronavirus overwonnen hebben, dan kunnen we weer leuke dingen doen zoals naar het Feyenoordstadion gaan. Dat mis ik heel erg. Omdat er nu allemaal leuke dingen zijn die we even niet kunnen doen, stuur ik een brief met een leuke opdracht én een prijs. Ik vraag jullie om voor mij een mooie tekening te maken over mijn favoriete voetbalclub Feyenoord. Dat kan een papieren tekening zijn, maar ook een stoepkrijttekening waar een foto van is gemaakt. Alle tekeningen ga ik in het gemeentehuis ophangen. De twee kinderen met de leukste tekening neem ik een keer mee naar een wedstrijd van Feyenoord is De Kuip.”

“Juf Marlinde belde me na ontvangst van de brief. Ze had deze in het team van De Linge besproken en ze vonden de opdracht met de prijs zo leuk dat ze vroegen of de brief naar alle 131 leerlingen van De Linge verstuurd mocht worden,” vertelt wethouder Herselman. “Natuurlijk zei ik ‘ja’. Wie dus binnenkort allerlei Feyenoordtekeningen ziet in Biezelinge weet hoe dat komt.”

Categorieën:

Meer nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten