4 juni 2020

Voorpagina – ‘Onze’ Dax staat in de finale

Dax Hovius uit Kapelle staat in de finale van The Voice Kids, die vrijdag (5 juni) vanaf 20.30 uur wordt uitgezonden bij RTL4. Hij wordt tijdens de talentenjacht begeleidt door coach Sanne Hans (Miss Montreal). Stemmen kan daarna.

“Toen ik negen was werd ik fan van de muziek van Elvis, een jaar later ging ik op gitaarles en op mijn elfde ben ik gaan zingen. Ik luister ook veel naar andere muziek, maar muziek uit de sixties vind ik nog steeds erg leuk. Artiesten van nu die ik luister zijn Danny Vera, James Bay, Kaleo en Billie EIlish.” Hoewel er veel muzikaliteit in de familie van zijn ouders zit zijn zijn ouders zelf volgens Dax niet echt muzikaal. Zijn eigen muzikale aspiraties hebben wel een flinke impact op het gezin. Meer dan Dax van tevoren had gedacht. “We moeten best vaak naar de studio op het mediapark in Hilversum, waar ook de opnamen zijn, en dat kost vanuit Zeeland veel tijd. In het begin een keer in de week, maar de laatste weken ook wel twee of drie keer. De coaches zijn niet altijd aanwezig, maar als ze er zijn is dat altijd erg leuk.”

“Sanne was laatst bij ons thuis aan de Biezelingsestraat voor opnamen en dat was zo leuk. Ze is echt heel tof en we hebben samen in de tuin nog gezongen en gedanst. Verder kan ik haar altijd appen voor advies of als ik vragen heb.” Dax probeert als voorbereiding op de finale thuis veel te oefenen. Daarnaast heeft hij een keer in de week gitaar- en zangles. En met de drie andere finalisten Jasmijn, Sham en Rogier oefent hij ook met het team van Babette Labeij in Hilversum. “Ik ben niet echt zenuwachtig voor de finale, want ik vind dat we alle vier al winnaars zijn.” Hij lacht als naar zijn populariteit op het Ostrealyceum in Goes wordt gevraagd. “Ik ben al een tijdje niet meer op school geweest, maar iedereen kent elkaar daar dus ik denk niet dat ik daar nu ineens populair ben, hoor.” Dax weet al zeker dat hij uit Zeeland weg wil. “Er is hier te weinig te doen. Ik voel me beter in een grote stad en daar zijn ook meer mogelijkheden binnen de muziek. Als ik volgend jaar slaag wil ik graag naar de Herman Brood Academie in Utrecht of de Muziek Havo (Codarts) in Rotterdam. Utrecht wordt trouwens lastig, omdat ik dan maar net zestien ben en op kamers moet. Natuurlijk moet ik voor beide scholen auditie doen, met het risico dat ik niet wordt aangenomen.”

Categorieën:

Meer nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten