11 mei 2021

Lokale ondernemer van deze week: Geertjan Sarneel

Geertjan Sarneel is al sinds 1997 notaris. Eerst in Kruiningen en vanaf 2012 als opvolger van Ester Veneklaas Slots en Jaap Gmelich Meijling in Kapelle. Hij wist al vrij snel dat hij iets wilde doen in deze branche. Met een studie Notarieel Recht werd het pad richting zijn huidige baan geplaveid.

Tijdens zijn opleiding ging Geertjan nadenken over de toekomst. “Al snel heb ik mezelf de vraag gesteld: Welk rechtsgebied ligt me? Het meeste plezier haalde ik uit ondernemingsrecht en agrarisch recht. Dat vond ik het meest fascinerende. De interesse in de relaties tussen mensen onderling was doorslaggevend om uiteindelijk hiervoor te kiezen. Het was allemaal een stuk leuker dan strafrecht.” Geertjans vader was tevens notaris van beroep en toen zijn pensioen naderde, vroeg hij aan zijn zoon of hij er over nadacht om hem al dan niet op te volgen. “Mijn interesse voor het vak werd natuurlijk wel aangewakkerd doordat ik mijn vader bezig zag. Dat ik zelf uiteindelijk notaris werd was geheel mijn eigen keuze.”

Over de toekomst is Geertjan glashelder. Zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. “Mijn persoonlijke wens is om tijdig op zoek te gaan naar een opvolger. Kijk, het hoeft niet à la minute, maar als er op termijn iemand mijn werk kan overnemen zou dat erg fijn zijn. Op zakelijk vlak hoop ik dat samenwerken in de regio veel meer wordt gestimuleerd. Sinds 1995 zijn er tal van notariskantoren in Zeeland gesloten. Er is te weinig aanwas onder jongeren en als we echt dingen willen veranderen is samenwerken erg belangrijk. Als dat gebeurt zie ik de toekomst positief tegemoet.”

Meer nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten