16 juni 2020

Lokale ondernemer van de week – Peter en Corrie Butler

Peter en Corrie Butler-Rijk, eigenaren van Uitvaartzorg Peter Butler in Kapelle. Sinds dit jaar ook eigenaren van een stiltehuis op de begraafplaats in het dorp. 

“Kort na elkaar werden Corrie en ik geconfronteerd met twee sterfgevallen in onze naaste familie. De uitvaarten verliepen niet vlekkeloos en de gemaakte fouten zaten ons, en andere familieleden, nog altijd dwars. Je kan het immers niet overdoen,” vertelt Peter, die toen besloot dat hij dat zelf beter kon doen. Hij volgde de opleiding tot uitvaartondernemer en begon op 1 mei 2000 zijn eigen onderneming in Kapelle. Dat liep direct zo goed dat Corrie al snel ging meewerken in het bedrijf. “Ik werkte in de ouderenzorg en verleen nu de laatste zorg aan overledenen, organiseer de condoleances, de koffie- en broodtafels en andere belangrijke zaken,” legt Corrie uit. 

Peter en Corrie zijn ervan overtuigd dat een correct uitgevoerd afscheid bijdraagt aan een betere rouwverwerking. Ze hebben dat nog verder kunnen completeren door het stijlvolle stiltehuis dat ze sinds dit jaar op de begraafplaats aan de Kitskinderseweg in Kapelle hebben. Daar kunnen ze opbaren en bijeenkomsten en condoleances verzorgen. 

Meer nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten