25 juni 2020

Lokale ondernemer van de week – Kees & Monique IJzerman

Kees (60) en Monique (53) IJzerman. Eigenaren van De Fruitschuur BV aan de Abdijstraat 2 in Biezelinge. Gepassioneerd hondensporters. Rottweiler liefhebbers.

“Mijn vader was groente- en fruitteler. Hij is rond 1969 begonnen met het verkopen van bloemkool in een paar kratten met een bordje erbij, omdat de groente op de veiling nauwelijks iets opbracht. Dat werkte goed, dus het assortiment groeide. Naast de appels en peren kwam er steeds weer iets bij. Er kwam vraag naar bananen, die kweekte hij zelf niet, dus werden ze ingekocht,” legt Kees beknopt uit.
Nadat hij, samen met Monique, in 1987 het bedrijf overnam is het aanbod alleen maar verder uitgebreid. Naast een breed assortiment groenten, aardappelen en fruit verkoopt De Fruitschuur ook een ruim sortering aan diervoeding en dierbenodigdheden.

Het team van De Fruitschuur bestaat, naast Kees en Monique, uit vier vaste medewerkers en drie scholieren. Als het echtpaar vrij is zijn ze actief in de hondensport. “Dat doen we al een jaar of dertig, sinds we onze eerste rottweiler kochten. We hebben er ooit zeven gehad, nu nog maar drie en ook zelf rottweilers gefokt. Ze hebben niet zo’n goede naam, maar dat ligt meer aan de baas dan aan de hond. Het zijn schatten!”

Foto: Ellen De Vriend

Meer nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten