10 april 2020

Huisartsen bieden coronazorg in Zorgpension

De huisartsen van praktijk Bruëlis, praktijk De Jong & Van der Wel en praktijk Wemeldinge bieden sinds deze week 24-uurszorg aan coronapatiënten, die worden verzorgd in het Zorgpension in Cederhof in Kapelle.

“Tot nu toe konden alleen patiënten uit de gemeente Kapelle gebruikmaken van het Zorgpension in Kapelle. Door de crisis met covid-19 hebben we gemeend dat los te moeten laten en ook patiënten van buiten Kapelle op te vangen,” legt huisarts Henk Bakx uit. “Als iemand covid-positief is getest, wordt hij of zij verzorgd door de Thuiszorg. Ze moeten dan beschermende kleding aantrekken en dat omkleden is erg tijdrovend en dus bijna niet te doen. Daarom is het beter om de zorg voor mensen die corona hebben te concentreren in het Zorgpension. Zo kunnen we, met name senioren, ook gewoon in Kapelle opvangen.” De twee appartementen van het Zorgpension zijn er inmiddels drie. “Wij verzorgen als huisartsen hiervoor de medische zorg. Dat gaat niet via de huisartspost (HAP), maar via Cederhof Thuiszorg. En ja, daar moeten we nog een stapje harder voor lopen. Het zijn andere tijden! We maken een rooster voor de avond nacht en weekenddiensten en gaan het gewoon doen!”

Huisarts Bakx vertelt dat de eerste covid-19 patiënt het afgelopen weekend is opgenomen in het Zorgpension en dat de eerste corona-positieve patiënten in de gemeente Kapelle zijn aangetoond. “We doen ons best om het virus tegen te houden, er heerst veel angst. Mensen opvangen in het eigen dorp verzacht het leed wat.”

Categorieën:

Meer nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten