Afbeelding

Zomer

Column

En dan is het bijna zomer. We hebben even op het mooie weer moeten wachten, maar dan is het ook meteen warm! Vanwege het warme en het zeer droge weer, hebben we ineens weer andere meldingen dan regulier. Uiteraard zoeken zowel gezinnen als de jeugd het strand in Wemeldinge weer in grote getale op. De gezinnen vooral overdag en de jeugd in de avonden. Om het voor iedereen leuk te houden proberen we de jeugd dan ook actief op te zoeken en aan te spreken. We verzoeken hen hun afval ook weer mee naar huis te nemen en de muziek niet te hard te zetten. De meeste jongeren vinden het leuk dat we ons gezicht laten zien en met hen in gesprek gaan. De avonden zijn lang en veel jeugd is al deels vrij van school, soms in afwachting van de examenuitslagen. Door met hen in gesprek te gaan proberen we overlast te voorkomen of in ieder geval te verminderen.

Behalve meldingen van overlast bij of op het strand krijgen we bij dit warme weer ook meer meldingen van overlast van de buren. Veel mensen zitten tot laat in de tuin en ook slapen nu veel mensen met de ramen open. Probeer rekening met elkaar te houden door niet tot diep in de nacht met veel mensen in de tuin te blijven zitten. Heel gezellig, maar daardoor kan overlast ontstaan. Tenzij je de buren ook uitnodigt natuurlijk! 

Bij dit warme en droge weer is ook de kans op een natuurbrand extra groot. Wees dus voorzichtig met open vuur en het weggooien van sigarettenpeuken. Voor je het weet staat de natuur in brand met alle gevolgen van dien.

Ivo Krijnsen, Joost Hofman en Maja Meesters
Wijkagenten

Digitale krant