Afbeelding

Vitaal zijn en fit ouder worden

Column

Op 10 augustus stond er in de Zeeuwse media een artikel met de kop ‘Kapelle de gezondste gemeente van Zeeland’. In het artikel gaat het over een onderzoek van gezondheidsplatform Voeding en Fitness. Hieruit blijkt dus dat van alle Zeeuwen de inwoners van onze gemeente het gezondst zijn. Ruim drie van de vier inwoners van onze gemeente vindt zijn gezondheid ‘goed’ tot ‘zeer goed’.

Toch kent onze gemeente ook uitdagingen. Ondanks het zeer actieve verenigingsleven in onze gemeente, zijn er ook hier mensen eenzaam en dat zijn niet alleen oudere mensen. Ook roken, alcohol en drugs geven helaas soms problemen. Daarom organiseert onze gemeente in de maand september het Fitfestival. Waarbij we aandacht geven aan deze problemen, maar ook aan voeding en beweging. Omdat we graag willen dat al onze inwoners vitaal zijn en fit ouder worden.

“Ik heb de afgelopen weken ook genoeg beweging gehad”

Beweging heb ik zelf de afgelopen weken genoeg gehad. 1 augustus nam ik de sleutel van ons huis in Wemeldinge in ontvangst. En op 2 augustus stond de verhuiswagen al voor de deur. Ik heb dus veel kasten en andere meubelstukken versleept. Maar vooral heel veel dozen uitgepakt. Dozen vastgepakt, opengemaakt, bekeken wat er in zit, weer dichtgemaakt (omdat ik niet weet wat ik er op dat moment mee moet) en weer op een andere plek neergezet. Er lijkt soms geen eind aan te komen. Maar toch ontstaat er langzaamaan een herkenbare plek die ik mijn thuis kan noemen, het thuis van mijn gezin. Thuis in de gemeente Kapelle.

Constantijn Jansen op de Haar
Burgemeester

Digitale krant