Afbeelding

4330 ter plaatse...

Column

Het is alweer juli en de vakantie is in aantocht. En net als bij alle bedrijven gaan er bij de brandweer ook mensen op vakantie. Ieder jaar is het nog gelukt om de hele vakantie een uitrukploeg paraat te hebben om jullie van dienst te zijn als de situatie daarom vraagt. Soms is het krap, maar beter krap dan niets zullen we maar zeggen. 

Als de vakantieperiode aanbreekt verandert er wel iets in Zeeland. De inwonersaantallen worden fors hoger deze maanden. Onze ooster- en zuiderburen komen massaal bij ons op bezoek om te genieten van al het moois dat Zeeland te bieden heeft. Meer mensen, dus ook meer kans op incidenten. En dat terwijl de bezetting juist krapper is door de vakantie. Een mooie oplossing is dat er collega’s uit andere regio’s bij ons in Zeeland op vakantie zijn en dat zij dan een aantal diensten in Zeeland meedraaien. Op deze manier kunnen we vanuit alle disciplines adequate zorg blijven verlenen.

Vakantietijd is ook een tijd dat er meer met open vuur wordt ‘geëxperimenteerd’. Denk aan de barbecue, kampvuur of een vuurkorf. Zeker in tijden van grote droogte is dat een extra risico. Blijf alsjeblieft nadenken op het moment dat je met open vuur bezig bent. Laat vooral niets uitbranden terwijl je weggaat of gaat slapen. Zorg voor een emmer zand of water zodat je het laatste smeulende vuur kunt doven.

“Blijf nadenken als je met open vuur bezig bent”

En uiteraard als je van huis gaat op vakantie denk aan de opladers, dat deze uit het stopcontact zijn zodat de kans op verhitting niet aanwezig is. Mocht er onverhoopt toch iets aan de hand zijn, dan staan wij paraat om jullie van dienst te zijn. Fijne vakantie! 

Koen Harlaar
Vrijwillige brandweer

Digitale krant