14 mei 2020

Column – Burgemeester Fons Naterop: Strikje in het haar!?

De zorg over de zorg staat nog steeds bovenaan in het rijtje

Maar er komt gelukkig ook wat meer balans in de samenleving: wat kan er nu wel? Verantwoord maar in kleine stapjes. Het kabinet heeft enkele koersen uitgezet met weer het nodige perspectief voor de verschillende ondernemers en beroepsgroepen. Het onderwijs mag voorzichtig weer starten, de recreatieondernemers mogen weer uitkijken naar hopelijk een mooie zomer waarin ze de poorten weer open kunnen gooien. Step by step en telkens met een parallelle blik naar de zorg. Een nieuwe flow willen we graag buiten de deur houden. Andere beroepsgroepen moeten nog even wachten en zitten met de nodige zorgen. Dat snap ik heel goed en dat valt niet mee. Hou vol wil ik hen toch toewensen en blijf geloven in de toekomst.

Maar er is ook weer het nodige positieve te melden. We kunnen weer naar de kapper! Ik overwoog al een strikje in mijn haardos aan te brengen om het nog enigszins te fatsoeneren maar gelukkig kan ik dat idee laten varen. Na zaterdag zit het allemaal weer netjes in de plooi, althans bij mij. Al brengt deze overgangsperiode naar een anderhalve meter-samenleving veel zorgen en onrust met zich mee maar beste mensen vergeet de humor niet. Het zoeken naar creativiteit met het nodige optimisme is toch wat ik u mee wil geven in deze tijd. Stiekem had ik alle mannen in Kapelle wel met een strikje in het haar willen zien. Alles in de plooi is immers ook maar een saaie bedoeling….

In deze overgangsperiode naar een nieuwe werkelijkheid zal de wereld en ook Kapelle er anders uit gaan zien dan voor het coronatijdperk en dat hoeft zeker niet saaier of slechter te zijn.

Beste mensen, hou vol. Neem uw verantwoordelijkheid. Denk aan uw medemens. Houd afstand en neem de nodige hygiënemaatregelen.

Categorieën:

Meer nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten