21 januari 2021

Berend en Yvonne maken televisiedebuut bij Omroep MAX

Fanatiekelingen Berend en Yvonne Huisjes hebben net niet de finale gehaald van de MAX PubQuiz op Omroep MAX. Op vrijdag 15 januari waren de Kapellenaren te zien in de uitzending.

Berend en Yvonne zijn zeker niet getreurd, want voor de 70-plussers was het unieke ervaring met mooie herinneringen. De quiz vindt plaats in een gezellige setting en in deze periode is alles coronaproof. Zes teams dagen elkaar uit om vragen over uiteenlopende onderwerpen zo goed mogelijk te beantwoorden. De winnaars van iedere aflevering strijden om de felbegeerde MAX Pubquiz Trofee. Wat voor Berend en Yvonne begon als een grapje heeft geleid tot een televisiedebuut. Yvonne: ‘’Het was leuk om in het echt te zien hoe het er achter de schermen aan toegaat. We stonden versteld van de professionaliteit en alle harde werkers die hun best doen om zo’n programma goed te laten draaien.’’ Berend sluit zich daar volledig bij aan en met trots vertellen ze over hun deelname.

Ze zijn een goed team, Berend en Yvonne Huisjes. De algemene kennis is groot en toch hebben ze beiden hun expertise. ‘’Yvonne heeft twee specialiteiten, muziek en medische zaken in de breedste zin van het woord. Zelf houd ik van geschiedenis, politiek en sport,’’ vertelt een enthousiaste Berend. Dat laatste is een gezamenlijke interesse. Het stel, hij 76 en zij 72 jaar oud, zit normaal gesproken iedere thuiswedstrijd op de tribune bij Ajax. Lachend gaat Yvonne verder: ‘’Een wedstrijd bijwonen zit er voorlopig niet in door het coronavirus. Toen zijn we andere activiteiten gaan bedenken. Zo is de inschrijving van de PubQuiz ontstaan.’’ Via de mail kwam er een aankondiging voorbij en dat ze nog deelnemers zochten. ‘’Ik deelde dit met Yvonne en haar eerste reactie was: ‘je bent niet goed wijs.’ Dat klopt zei ik toen, maar toch lijkt het me leuk om deel te nemen.’’ Zo gezegd, zo gedaan. Ze schrijven zich in en tot hun verbazing worden ze uitgekozen om mee te doen aan de voorronde. Berend en Yvonne rijden, toch wat gespannen, naar het Mediapark in Hilversum en eenmaal daar aangekomen krijgen ze in een grote zaal allerlei vragen voorgeschoteld. Yvonne: ‘’We konden ons niet voorbereiden, want je hebt geen idee wat voor vragen je krijgt. Gelukkig heb je op zo’n moment elkaar en kun je de antwoorden overleggen.‘’ Als een geoliede machine vullen ze elkaar aan en schrijven de antwoorden op. Aan het einde van de voorronde leveren ze het formulier in en dan begint het wachten. ‘’Een hele tijd hebben we niks gehoord,’’ gaat Berend verder, ‘’Tot we een mail kregen waarin stond dat we mochten deelnemen aan het programma op televisie. De uitzending is weken geleden opgenomen en tot afgelopen vrijdag mochten we niks zeggen over de uitslag.’’ Berend heeft jaren geleden een boek geschreven over het leven van zijn vader in de oorlog. Ter inspiratie heeft hij zinnen uit het nummer ‘Papa’ van Stef Bos gebruikt. Als klap op de vuurpijl stond Stef Bos tijdens hun uitzending achter de bar. Na afloop hebben ze elkaar kunnen spreken en dit was zeker voor Berend erg waardevol. Ondanks dat ze de finale niet hebben gehaald zijn ze trots op zichzelf. Voorlopig blijft het stel de quiz vanaf de bank meespelen terwijl ze terugkijken op een bijzondere ervaring.

 

Categorieën:

Meer nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten