Afbeelding
Foto: Destiny van Geffen

“Het leukst? Alle complimenten!”

Lokale ondernemer

Marjolein Zevenbergen startte drie jaar geleden met haar man Jacco Filius een bed & breakfast in Wemeldinge: Het Arrangement. Gasten komen van heinde en verre. “Na hun vertrek laten gasten een recensie, beoordeling of een berichtje achter in het gastenboek. Dat heeft vrijwel altijd direct met ons te maken. Gasten waarderen onze inzet. Naast onze baan is het soms heel hard werken, maar het is iedere keer weer geweldig als dat op die manier wordt beloond.”

Tekst: Caroline Houmes


Tijd voor een nieuwe uitdaging
Zo’n vijf jaar geleden stelden Marjolein en Jacco zich, tijdens een zomervakantie met hun twee kinderen, de vraag of ze tevreden waren met hun leven. “Het zal de leeftijd zijn”, vertelt Marjolein lachend, “maar we stelden onszelf vragen over ons werk, ons leven en eventuele plannen. Het leek ons allebei leuk om een nieuwe uitdaging aan te gaan en, meer concreet, om een B&B te beginnen. Dat hadden we nog nooit gedaan, maar we hebben horecaervaring, zijn gastvrij en zijn graag met woninginrichting in de weer.”

Wonen en verhuren in één pand
Zij woonden toen al in Wemeldinge, maar in een woning die (te) klein was voor hun gezin. De B&B-plannen maakten het mogelijk om een andere woning te kopen en daarin de combinatie te maken van wonen en verhuren. “We schreven een businessplan en vonden een mooi pand in de Dorpsstraat in Wemeldinge. Daar kwam alles samen. We hebben flink verbouwd en echt van niets iets gemaakt. Aan één zijde hebben we ons woonhuis en een mooie tuin op het zuiden. Aan de andere kant hebben we twee studio’s.Die hebben we volledig volgens onze wensen kunnen inrichten. Rustig, niet teveel poespas en praktisch, zodat alle faciliteiten ook daadwerkelijk in de ruimte passen.”

Meer dan tevreden gasten
Het Arrangement is aangesloten bij verschillende booking sites. “Goede beoordelingen zijn daarbij heel belangrijk. Daarmee kom je automatisch hoger in de zoekresultaten te staan”, legt Marjolein uit. Verder is met name Jacco erg actief op Instagram en Facebook. De gasten komen hoofdzakelijk uit Nederland, België en Duitsland. “We vinden het erg leuk om gastheer van de omgeving te zijn. Wemeldinge is mooi en wordt niet overstroomd door toeristen. Zeker met jonge kinderen kun je je hier prima vermaken: lopend naar het strand, krabbetjes vangen en tussendoor even terug naar de studio voor een dutje. Maar natuurlijk geven we ook graag tips, delen we adresjes en helpen we gasten op weg. Zo houdt vrijwel iedereen van vis. Een bezoekje aan Yerseke bevelen we haast standaard aan.”

Gastenboek
Wie het gastenboek doorbladert, ziet dat Marjolein en Jacco overladen worden met complimenten. Veel gasten zijn enorm enthousiast over de smaakvolle inrichting en de ervaren gastvrijheid. Het is duidelijk dat vrijwel iedereen een zeer aangename tijd doorbrengt in Het Arrangement. En kunnen Marjolein, Jacco en hun kinderen eigenlijk zelf wel op vakantie? “Gelukkig wel! Zelf kamperen we graag. En als we vakantieplannen hebben, kan ik altijd een beroep doen op een collega die het superleuk vindt om een B&B te runnen. En gelijk heeft ze, want dat is het ook!”

Digitale krant